Duygularımız ve Çekim yasası
Duygu-Düşünce-Hayat Üçgeni
Düşüncelerimiz, duygularımız ve hayatımız.
Bunları bir üçgen şeklinde düşünelim.
Bu üçgenin bir köşesini aşağı indirirsek diğer iki köşe de istesek de istemesek de onu takip ederek aşağı iniyor. Tabii ki bunun tersi de geçerli: üçgenin bir köşesini yukarı çıkarmayı başarırsak, üçgenin diğer iki köşesi de, biz istesek de istemesek de yukarı çıkıyor.
Duygularımız çekim yasası açısından çok önemli.
Yaydığımız enerjinin adını koymamızı sağlıyor duygularımız. Ve bazen düşüncelerimizi kendimiz bile yakalayıp adını koyamazken, duygularımız bize kolaylıkla rehberlik yapıyorlar. Çünkü hislerimiz çok güçlü ve gözden kaçırmak çok zor. Mesela, korku, endişe, hüzün…
Bazen aklımızdan geçenin adını koyamıyoruz, hangi düşüncenin bunlara sebep olduğunu bilemiyoruz ama duyguyu inkar edilemez bir şekilde hissediyoruz.
Bu sebeple duygulara bakmak çok önemli.
Çekim yasasına göre, benzer şeyler benzer şeyleri çekiyor.
Diyelim ki ‘bol para’ istiyorsun. Bol parayı hayatına çekebilmen için önce ‘bol para’ sahibi olmanın nasıl bir duygu, nasıl bir his olduğunu bulup, bu duyguyu hissetmen lazım ki, ‘bol para’ hayatına gelebilsin. Sen ‘bol para’ enerjisi yaymadıkça ‘bol para’ sana ya gelmeyecektir, gelse bile ‘haydan gelen huya gider’ deyimindeki gibi bir hayat tarzı olarak kalıcı olmayacaktır.
Duygularımız da iki çeşit: pozitif duygular ve negatif duygular.
Sevgi, huzur, anlayışlılık, değerbilme, minnettarlık, coşku, heves, ilgi pozitif duygulardan.
Öfke, düşmanlık, nefret, korku, üzüntü, duygusuzluk da negatif duygulardan.
Monotonluk, can sıkıntısı da tam bu pozitif ve negatif duyguların ortasında kalıyor.
Çekim yasasını hayatta güzel şeylere ulaşmak ve güzel şeyleri elde etmek için kullanmak istiyorsan, duygularını pozitif tutmak daima hedefin olmalı.
Hemen şimdi karar ver ve niyet et:
- İnsanlara, olaylara, ortamlara ve koşullara genel olarak olumlu hisler duymaya,
- Her insanda, her olayda, her ortamda, her koşulda ilgi çekici veya değer bilinecek veya sevilecek veya anlayışlı davranılacak bir nokta veya özellik bulmaya,
- Negatif duygulara karşı tetikte olmaya ve fark eder etmez üzerlerinde çalışıp, pozitife çevirmeye,
- Ve bunları yaparken kendine anlayışlı olmaya.
Unutma, bazı negatif duygular yılların alışkanlığı ile oluşmuş. Bazıları da taa çocukluktan, ailemizden geliyor.
Ümitsizliğe kapılmadan, kendine de anlayışlı ve sevgi dolu davranarak ve arada sürçmeler olsa da sabırla olumlu duygular hissetmeye devam et.
Çekim yasası gereği, hayatın kolaylaşacak, güzelleşecek ve negatif kişiler, olaylar, insanlar, ortamlar ya mucizevi şekilde değişecek veya hayatından çıkıp gidecekler.
Hepimize kolay gelsin.
**********************************************
Sıradaki okuma sayfaları: